BMW 216d (A) Gran Coupe

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1496 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 85 kW (116 КС) / 4000
Вртежен момент 270 Nm при 1750 min-1
Должина 4526 mm
Ширина 1800 mm
Висина 1420 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 152 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 430 L
Багажник max -0 L
Тежина на празно возило 1505 kg
Дозволена тежина 1980 kg
Носивост 550 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R16
Забрзување 0-100 km/h 10.3 s
Највисока брзина 200 km/h
Потрошувачка во град NEDC 4.4 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.9 L
Потрошувачка просек NEDC 4.1 L
Потрошувачка просек WLTP 5.3 L
Емисија СО2 WLTP 138 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило -0 год
Гаранција на лак -0 год
Гаранција од корозија -0 год
Сериска опременост