BMW 128ti

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 195 kW (265 КС) / 4750
Вртежен момент 400 Nm при 1750 min-1
Должина 4319 mm
Ширина 1799 mm
Висина 1434 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 153 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 380 L
Багажник max 1200 L
Тежина на празно возило 1520 kg
Дозволена тежина 2000 kg
Носивост 555 kg
Приколка со сопирачки -0 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/40R18
Забрзување 0-100 km/h 6.1 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.7 L
Потрошувачка просек NEDC 6.4 L
Потрошувачка просек WLTP 7.5 L
Емисија СО2 WLTP 170 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило -0 год
Гаранција на лак -0 год
Гаранција од корозија -0 год
Сериска опременост