BMW 120i

Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 131 kW (178 КС) / 5000
Вртежен момент 280 Nm при 1350 min-1
Должина 4319 mm
Ширина 1799 mm
Висина 1434 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 153 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 380 L
Багажник max 1200 L
Тежина на празно возило 1465 kg
Дозволена тежина 1920 kg
Носивост 530 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/45R17
Забрзување 0-100 km/h 7 s
Највисока брзина 235 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.1 L
Потрошувачка просек NEDC 5.8 L
Потрошувачка просек WLTP 6.9 L
Емисија СО2 WLTP 157 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило -0 год
Гаранција на лак -0 год
Гаранција од корозија -0 год
Сериска опременост