BMW 118i

Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1499 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 100 kW (136 КС) / 4500
Вртежен момент 220 Nm при 1500 min-1
Должина 4319 mm
Ширина 1799 mm
Висина 1434 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 153 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 380 L
Багажник max 1200 L
Тежина на празно возило 1365 kg
Дозволена тежина 1845 kg
Носивост 555 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R16
Забрзување 0-100 km/h 8.9 s
Највисока брзина 213 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.9 L
Потрошувачка просек NEDC 5.9 L
Потрошувачка просек WLTP 6.6 L
Емисија СО2 WLTP 151 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило -0 год
Гаранција на лак -0 год
Гаранција од корозија -0 год
Сериска опременост