Audi Q5 Sportback S-Line 2.0 TFSI Quattro S Tronic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1984 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 195 kW (265 КС) / 5250
Вртежен момент 370 Nm при 1600 min-1
Должина 4689 mm
Ширина 1893 mm
Висина 1660 mm
Растојание меѓу оски 2819 mm
Растојание од подлога 208 mm
Круг на вртење 11,8 m
Багажник 510 L
Багажник max 1480 L
Тежина на празно возило 1850 kg
Дозволена тежина 2430 kg
Носивост 580 kg
Приколка со сопирачки 2400 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/60R18
Забрзување 0-100 km/h 6,1 s
Највисока брзина 240 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9,1 L
Потрошувачка на пат NEDC 6,3 L
Потрошувачка просек NEDC 7,4 L
Потрошувачка во град WLTP 11,3 L
Потрошувачка на пат WLTP 7,2 L
Потрошувачка просек WLTP 8,4 L
Емисија СО2 WLTP 191 g
Резервоар 70L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост