Audi Q3 Sportback 35 TFSI

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1498 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 110 kW (150 КС) / 5000 min-1
Вртежен момент 250 Nm при 1500 min-1
Должина 4500 mm
Ширина 1843 mm
Висина 1567 mm
Растојание меѓу оски 2680 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 530 L
Багажник max 1400 L
Тежина на празно возило 1525 kg
Дозволена тежина 2045 kg
Носивост 520 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R17
Забрзување 0-100 km/h 9.5 s
Највисока брзина 207 km/h
Потрошувачка во град WLTP 8.1 L
Потрошувачка на пат WLTP 5.5 L
Потрошувачка просек WLTP 6.5 L
Емисија СО2 WLTP 147 g
Резервоар 58L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • Мултифункциски волан
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патосници
 • Предупредување при опасност од судир
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда