Abarth 595C Turismo

Мотор
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 1368 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 121 kW (165 КС) / 5500
Вртежен момент 230 Nm при 3000 min-1
Должина 3660 mm
Ширина 1627 mm
Висина 1488 mm
Растојание меѓу оски 2300 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 10.6 m
Багажник 182 L
Багажник max 520 L
Тежина на празно возило 1150 kg
Дозволена тежина 1515 kg
Носивост 365 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Кабриолет
Број на врати 2
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 205/40R17
Забрзување 0-100 km/h 7.3 s
Највисока брзина 218 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.6 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.8 L
Потрошувачка просек NEDC 6.8 L
Потрошувачка во град WLTP 9.8 L
Потрошувачка на пат WLTP 5.9 L
Потрошувачка просек WLTP 6.9 L
Емисија СО2 WLTP 157 g
Резервоар 35L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 8 год
Сериска опременост
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • Кожени седишта
 • Магленки напред
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Спортски седишта напред
 • Средишен контролен дисплеј
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда