Abarth 595 Turismo

Мотор
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 1368 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 121 kW (165 КС) / 5500
Вртежен момент 230 Nm при 3000 min-1
Должина 3660 mm
Ширина 1627 mm
Висина 1485 mm
Растојание меѓу оски 2300 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 10.6 m
Багажник 185 L
Багажник max 610 L
Тежина на празно возило 1110 kg
Дозволена тежина 1425 kg
Носивост 315 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 3
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 205/40R17
Забрзување 0-100 km/h 7.3 s
Највисока брзина 218 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.7 L
Потрошувачка просек NEDC 7 L
Потрошувачка во град WLTP 9.5 L
Потрошувачка на пат WLTP 5.7 L
Потрошувачка просек WLTP 6.7 L
Емисија СО2 WLTP 153 g
Резервоар 35L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 8 год
Сериска опременост
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • Кожени седишта
 • Магленки напред
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Спортски седишта напред
 • Средишен контролен дисплеј
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда